Start ook met
e-factureren

Sommige dingen kun je beter samen doen: #bettertogether

Rijden op een tandem kan in principe alleen, maar is makkelijker met zijn tweeën. Samen een feestje vieren is toch echt een stuk gezelliger dan alleen. En voor het voltooien van een estafette heb je ook meerdere mensen nodig.


E-facturatie (elektronisch factureren) werkt net zo. Het kan alleen. Maar doe je het samen, dan is het een stuk efficiënter. Het levert namelijk veel voordelen op wanneer zowel de zender als de ontvanger gebruikmaakt van e-factureren. Kijk voor meer informatie op bettertogether.nl

Download het stappenplan

Visma is #bettertogether gestart om elektronisch factureren onder de aandacht te brengen. Uit een rondvraag door Visma blijkt dat 48 procent van de ondervraagde bedrijven bekend is met e-facturatie, maar nog niet de overstap heeft gemaakt. Het voornaamste doel is daarom om bedrijven en leveranciers te attenderen op het belang van e-facturatie. Momenteel wordt slechts een op de acht facturen als e-factuur verstuurd en daar wil Visma verandering in brengen.

Waarom e-facturatie?

E-facturatie brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Een e-factuur kan direct en zonder extra handelingen (zoals scannen en herkennen) volledig automatisch in de software worden ingelezen en verwerkt. Het financiële proces is daarmee veiliger, de verwerking van facturen is nauwkeuriger en het levert veel tijdwinst op.


Er valt ook veel te besparen op verborgen kosten. Denk daarbij aan personele stappen in het verwerkingsproces en het oplossen van fouten. Een factuur kost daardoor gemiddeld tussen de zes en zestien euro. Omdat met e-facturatie alles automatisch gaat is het proces veel efficiënter en de foutkans vrijwel nihil.

bettertogether.nl

Op de webpagina bettertogether.nl staat alle informatie over elektronisch factureren. Daarnaast kunt u berekenen welke besparing u hiermee realiseert en vindt u een stappenplan voor het starten met e-facturatie. Hiermee krijgt u inzicht in de kostenbesparing, maar ziet u ook welke andere voordelen elektronisch factureren oplevert. Ook interessant voor uw cliënten!

Waarom #bettertogether? Omdat elektronisch factureren nu enmaal beter werkt wanneer de betrokken partijen hier beide gebruik van maken.

Download het stappenplan