Grote ambities bij Team Jumbo-Visma voor 2022-2024

Met de start van het nieuwe wielrenseizoen in zicht blikken we nog even terug op de successen in 2021: wat zijn er weer veel mooie overwinningen behaald! Ook de komende jaren ligt de lat voor de teams weer hoog.

2021: alle overwinningen op de weg

Tweevoudig wereldkampioen op de 1500 m verlengt contract

Thomas Krol, tweevoudig wereldkampioen op de 1500 meter, heeft zijn contract met twee jaar verlengd bij Team Jumbo-Visma: ‘Er is geen enkel team dat ons niveau kan evenaren’, stelt Thomas. ‘Ik ben superblij dat ik nog twee jaar deel mag uitmaken van dit dreamteam’, aldus Thomas, die er enorm naar uitkijkt om de samenwerking met Jac Orie voort te zetten. Jac is voor hem de reden dat hij naar de top van de wereld is gegroeid. Volgens Thomas zit hij daarom op de juiste plek om zich de komende jaren verder te ontwikkelen.

Nederlands Sprintkampioen Tijmen Snel is beloond met nieuw contract

Voor Tijmen Snel is het de beste uitkomst: bij Team Jumbo-Visma blijven de komende twee jaar. Hij vindt zelf dat hij de afgelopen drie jaar een hele mooie groei heeft doorgemaakt en hij wil dit dan ook graag doorzetten bij deze ploeg en coach Jac Orie.

Afgelopen zomer maakte Tijmen de overstap van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma. Hij bewees direct dat hij zijn plek verdiende, met een derde plek op de 1500 meter tijdens het OKT, de Europese titel op de teamsprint en de Nederlandse titel op het NK sprint.

Tour-winst in 2022 hoog op wensenlijstje

In 2021 behaalde het team al de tweede en derde plaats op het eindpodium van de Tour de France. Dit jaar gaan zij voor het hoogst haalbare in de grootste wedstrijd van de wielerkalender.

Ploegleider Grischa Niermann denkt dat het team voor de Tour-selectie heel sterk aan de start gaat staan. ‘We gaan een tactisch plan in elkaar zetten, samen met de renners, om de topfavoriet Tadej Pogacar te verslaan. We werken allerlei mogelijke scenario’s uit.’

Sportief directeur Merijn Zeeman sluit zich daarbij aan. ‘Het is de grootste wedstrijd ter wereld en de moeilijkste om te winnen, maar we vinden dat een prachtige uitdaging. Daar kijken we naar uit. We willen als Team Jumbo-Visma ooit een keer de Tour winnen. Echter is de concurrentie enorm.'

‘Stelselmatig doorgroeien tot de beste vrouwenploeg in 2024’

Het is een uitdaging: een nieuwe vrouwenploeg opbouwen. Toch deed Esra Tromp, teammanager van het Jumbo-Visma Women’s team dit in 2021. Met een stevige basis en talentvolle groep rensters kunnen zij doorgroeien tot een sterk team.

Esra en haar team hebben alle doelstellingen van dit seizoen behaald, maar relaxed achterover zitten is er niet bij. Ook komend seizoen zijn de doelen weer duidelijk: goede resultaten behalen passen in een groter plan voor de toekomst. Haar ambitie is duidelijk: in 2024 de beste vrouwenploeg van het peloton worden. “Die groei zullen we stap voor stap realiseren”, knikt Tromp.