Team Jumbo-Visma blijft presteren!

Het gaat goed met de verschillende wielerteams van Team Jumbo-Visma. Zo won Primož Roglič onlangs voor het derde opeenvolgende jaar de Vuelta a España en schreef Marianne Vos maar liefst drie etappes van de Simac Ladies Tour op haar naam!

Roglič wint derde keer op rij de Vuelta a España

Primož Roglič trapte de 76e editie van de Vuelta a España af met winst in de proloog in Burgos. De Sloveen pakte daarnaast nog drie ritzeges, waaronder de zeventiende etappe naar Lagos de Covadonga. Eerder dit jaar won hij onder andere de Ronde van het Baskenland en werd hij Olympisch kampioen tijdrijden. Het is voor Roglič zijn elfde zege van het seizoen en de 34e van deze jaargang voor Team Jumbo-Visma.

Hattrick voor Vos in Simac Ladies Tour

Marianne Vos heeft ook de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Team Jumbo-Visma Women was overtuigend de sterkste in de sprint op het lokale circuit in Arnhem. Het is voor 34-jarige Vos de derde zege in de Nederlandse rittenkoers. Vos schreef naast de slotetappe ook de vierde etappe en de proloog van de Simac Ladies Tour op haar naam. Het is voor Team Jumbo-Visma Women de elfde zege van het seizoen. Vos won tevens het puntenklassement en Anouska Koster ging ervandoor met de bergtrui.

Dumoulin ziet seizoenseinde na trainingsongeval in rook opgaan

Helaas is er ook minder goed nieuws te melden. Tom Dumoulin zet een streep door de rest van het seizoen. De vice-Olympisch kampioen tijdrijden werd onlangs aangereden tijdens het verkennen van zijn eigen Tour de Dumoulin, een evenement dat op binnenkort op de agenda staat, en heeft daarbij zijn rechterpols gebroken.

Copyright Bram Berkien

World Tour mannen

Oktober 2021

28 september - 3 oktober - Cro Race, Kroatië 2 oktober - Giro dell'Emilia, Italië 3 oktober - Paris-Roubaix, Frankrijk 3 oktober - Sparkassen Münsterland Giro, Duitsland 5 oktober - Tre Valli Varesine, Italië 6 oktober - Milano - Torino, Italië 7 oktober - Gran Piemonte, Italië 9 oktober - Il Lombardia, Italië 10 oktober - Paris - Tours Elite, Frankrijk

Women’s team

Oktober 2021

2 oktober - Paris-Roubaix Femmes, Frankrijk 3 oktober - Gran Premio Bruno Beghelli Internazionale Donne Elite, Italië 5 oktober - Tre Valli Varesine Women's Race, Italië 15 oktober - La Classique Morbihan, Frankrijk

Ga voor alle interviews, wedstrijdprogramma's en nog veel meer naar Team Jumbo-Visma 2021: De proloog.