Daverende successen voor Team Jumbo-Visma

Het was een succesvolle zomer voor de verschillende wielerteams van Team Jumbo-Visma. Zo schreef Jonas Vingegaard de Tour de France op zijn naam en won Marianne Vos de groene trui in de Tour de France Femmes.

Foto's: Copyright Bram Berkien

Team Jumbo-Visma wint gele, groene en rode trui in Tour de France

De 109e editie van de Tour de France was voor Team Jumbo-Visma de succesvolste in de historie. Jonas Vingegaard reed vanaf de 12e etappe in de gele leiderstrui en stond deze niet meer af. Ook won hij de bolletjes­trui voor beste klimmer. Wout van Aert was onverslaan­baar in de strijd om het groen en de equipe won maar liefst zes etappes.

Teambaas Richard Plugge is enorm trots op het team. ‘Zes jaar geleden hebben we met zijn allen een plan uitgestip­peld. We hebben geïnvesteerd in onder meer talent­ontwikkeling, materiaal, mankracht, kennis en kunde. We hadden vooraf niet kunnen bedenken dat deze Tour de France zo’n succes zou worden.’

Vingegaard: ‘Dit is het mooiste moment uit mijn leven.’

Marianne Vos wint het punten­klassement in de Tour de France Femmes

Team Jumbo-Visma heeft in de eerste editie van de Tour de France Femmes twee etappes en het puntenklassement gewonnen. In de laatste etappe stelde Marianne Vos haar groene trui veilig. Ook werd Vos verkozen tot strijdlustigste renster van deze ronde. Ze kijkt met een trots gevoel terug op de eerste editie van de Tour de France Femmes. ‘Het was een ontzettend mooie week. Als ploeg wilden we graag een etappe winnen en dat is twee keer gelukt. Dat we als bonus vijf dagen in het geel mochten rijden en de groene trui hebben gepakt, maakt me heel gelukkig.’

Team Jumbo-Visma start de Vuelta op Nederlandse grond

Na twee jaar uitstel was het dan eindelijk zover. Nadat de start in 2020 door de coronacrisis in het water viel, was Utrecht dit jaar voor even het epicentrum van de wielersport. Het peloton trapte de Ronde van Spanje af met een ploegentijdrit die de renners dwars door het centrum van Utrecht voerde. De tweede etappe ging van Den Bosch naar Utrecht, waarbij zij onder andere door Amersfoort koersten. Daar kwamen relaties van Visma Software, Visma | Raet en Visma | ProActive bijeen om het topteam Team Jumbo-Visma aan te moedigen tijdens het La Vuelta event.

Bekijk de video voor een impressie van het event.