Voorwoord

Al jaren sluiten we het voorwoord van het Visma AccountView Magazine af met de wens ‘goede zaken’, en dat is precies waar ik nu mee wil beginnen. Er zijn door onze ontwikkelaars namelijk voor de nieuwe versie 12.0 van AccountView weer hele goede zaken gedaan.

Goede zaken in de vorm van nieuwe functionaliteit voor uw organisatie. Zo wordt het venster Bankafschriften vervangen door het venster Bankmutaties en in het vervangende venster Bankmutaties staan bij- en afschrijvingen van bankrekeningen als losse regels onder elkaar. We spelen met deze wijziging in op de door de banken ingezette ontwikkelingen, waaronder PSD2. Bekijk bij de update de bijgeleverde documentatie over deze functionaliteit en laat u desgewenst adviseren door uw AccountView-leverancier.

De afgelopen periode hebben we ook meerdere video's gemaakt met uitleg over specifieke functionaliteit in AccountView. In dit magazine lichten we er enkele voor u uit. Ook hebben we een nieuwe online cursus voor u gemaakt over debiteurenbeheer in AccountView, hiermee kunt u structureel grip houden op uw openstaande posten.

Er is sinds Covid-19 en het thuiswerken veel meer aandacht voor de voordelen van cloudsoftware. Hoe zit dat bij uw organisatie? Er zijn volop mogelijkheden om hier als AccountView-gebruiker ook van te profiteren. Zo kunt u AccountView bijvoorbeeld laten hosten en/of gebruikmaken van de extra Visma-clouddiensten als Approval of AutoReport. U leest er alles over in het speciale artikel dat we hieraan wijden.

Ook een goede zaak is dat de rijksoverheid stappen zet in het stimuleren en verplicht stellen van elektronisch factureren. Voor b2b geldt deze verplichting nog niet. Helaas, zeggen wij, want de voordelen voor de gehele BV Nederland zijn groot in tijd, kosten en kwaliteit. Wilt u starten met e-facturatie? Gebruik dan ons gratis stappenplan!

Behalve op de nieuwe versie van AccountView zijn we ook trots op de overname van Brincr. Met deze overname breiden we ons cloudsoftware-aanbod uit voor groothandels met één tot twintig medewerkers. Bent u benieuwd wat Brincr voor uw organisatie kan betekenen? Meld u dan aan voor het gratis webinar op vrijdag 9 juli om 10.00 uur.

Goede zaken dus, en die wens ik u ook van harte toe!

Bart Willemsen Customer Success Director