5 vragen aan...

Ronald Geerlings, eigenaar Kappersadministratie.nl

Kappersadministratie.nl uit Zutphen is een administratie­kantoor voor de kappersbranche. Het bedrijf helpt kappers de juiste stappen te zetten op het gebied van boekhouding, medewerkers, het starten van een salon en salonautomatisering. Eigenaar Ronald Geerlings werkt met AccountView, VisionPlanner, Visma.net Advisor en Financial Overview. Wij stellen hem 5 vragen.

1. Wat houdt u momenteel zakelijk het meest bezig?

Dat zijn drie zaken die verband houden met elkaar.

  • Hoe kunnen we meer rendement halen uit ons verdienmodel?
  • Hoe zorgen we dat de service en laagdrempeligheid waaraan onze klanten gewend zijn, en die wij willen blijven bieden, passen in de wens naar meer rendement in ons verdienmodel?
  • Hoe houden we uitdaging voor onze medewerkers in bovenstaande situatie?

2. Wat zou er moeten veranderen in uw sector?

Veel van onze klanten zijn mkb’ers. Ik verbaas mij regelmatig over de tarieven die kapper-ondernemers aan hun klanten vragen. Zo’n kapper moet voor het simpelweg verwerken van een administratie eerst heel wat klanten knippen!

Natuurlijk zeg je niet snel tegen een klant dat het bedrag dat je factureert eigenlijk niet past bij zijn kostenstructuur. Dat is best een spagaat. Want als kantoor mis je dan omzet en de klant voelt zich er ook niet goed bij. Er zou wel eens wat vaker door de ogen van de klant gekeken mogen worden. Dit zal de relatie versterken en biedt meer voor de langere termijn.

3. Waar bent u op zakelijk gebied het meest trots op en wat had u beter anders kunnen doen?

Ik ben het meest trots op de keus voor branchespecialisatie en de samenwerking met klanten en anderen die werkzaam zijn in de kappersbranche die hiervan het gevolg is. En natuurlijk niet te vergeten: onze medewerkers! Een mooie mix van jong en wat ouder. Vanaf de start van ons bedrijf willen we de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk doen en daarom had en heeft automatisering altijd hoge prioriteit.

Achteraf hadden we eerder onze specialisatie moeten kiezen. En ook de manier waarop we wilden groeien, autonoom of heel actief, had beter gekund. Nu kwamen we in een situatie waarin de groei niet matchte met onze capaciteit. Hierdoor konden we niet bieden wat we graag wilden en kregen klanten niet wat ze verwachtten.

4. Met wie zou u wel eens rond de tafel willen en waarom?

In mijn pubertijd wilde ik later kok worden of werken bij de politie. Het is het allebei niet geworden. Maar het lijkt mij nog steeds spannend om eens te praten en mee te kijken met een financieel rechercheur. En dan meehelpen bij het ontrafelen van financieel criminele netwerken, net als speurders in een thriller!

5. Heeft u nog een goed advies voor uw collega-ondernemers?

Veel ondernemers in de kappersbranche zijn het vak ingerold in plaats van dat ze echt ondernemer wilden worden om te gaan ondernemen. Dit maakt een groot verschil. Ze willen dan graag bij de hand worden genomen. Met de groep die er echt voor gekozen heeft om te ondernemen, heb je weer hele andere gesprekken. Dit zal in andere branches niet anders zijn.

Verder adviseer ik collega’s om in de praktijk te brengen wat je bij kantoren vaak als slogan ziet: ‘Wij ontzorgen u en staan naast u als ondernemer’. Hoe lastig dit ook is in de dagelijkse hectiek.