Visma beloont winnaar elevator pitch HvA met 1000 euro

Stormbok houdt scooter overeind

Nederland krijgt regelmatig te maken met harde wind en storm. Wanneer een scooter omvalt en schade oploopt is dit soms een groot probleem voor de eigenaar. De reparatiekosten van de ontstane schade kunnen namelijk hoog oplopen. Stormbok, een start-up die werd opgericht tijdens de minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), heeft een oplossing voor dit probleem bedacht: de stormbok. De stormbok is een scooterstandaard (bok) die, zoals de naam al aangeeft, bestand is tegen storm. De kans dat een scooter bij gebruik van de stormbok omwaait is minimaal.

Minor Ondernemerschap

Ieder halfjaar starten gemiddeld 120 studenten een onderneming binnen de minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In dit halfjaar worden zij ondersteund via coaching, workshops, trainingen en events om hun eigen onderneming door de start-upfase te loodsen. Uit deze minor komen iedere keer gemiddeld veertig startende ondernemingen van studenten voort. Deze begeleiding is mogelijk vanwege de samenwerking tussen de HvA en enkele partners, waaronder Visma.

Pitchwedstrijd

De minor wordt afgesloten met een zogenaamde elevator pitch, een wedstrijd waarin de studenten de gelegenheid krijgen om hun bedrijf in zeer korte tijd te pitchen aan de juryleden, die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven. De winnende pitch wordt door Visma beloond met een prijs van 1000 euro. Dit geeft de jonge ondernemers een duwtje in de rug bij de voortzetting van hun bedrijf. Voor de administratie gebruiken ze kosteloos software van Visma.

Winnend idee

Last minute horen dat jij de pitch voor een professionele vakjury moet houden? Geen probleem voor de studenten die tijdens de minor Ondernemerschap samen het bedrijf Stormbok opzetten. Op de vraag wat ze met het te winnen prijzengeld zouden doen, antwoordden zij ‘een nieuwe scooter kopen, de mijne is namelijk omgevallen’. Dit was natuurlijk een grap. Toch geeft het een serieus probleem weer: bij stevige wind telkens weer omgevallen scooters. Aangezien Stormbok als eerste met een oplossing voor dit probleem komt zag de jury dit als een winnend idee!

Ontwikkeling

Studenten Product Design Julia Han en Rutger van der Voort hebben de stormbok ontworpen en daarbij gezorgd dat deze precies in de zitting van een scooter past. Zo wordt het zicht niet aangetast en kan hij eenvoudig worden meegenomen. Mede-oprichters Daan Luijken en Daan Bos hebben zich gericht op zaken als sales en administratie. De studenten volgden bovendien lessen over aspecten van ondernemen, zoals het gebruik van de software.

Productie en positionering

Vanwege hoge productiekosten ligt de verkoopprijs van de stormbok momenteel vrij hoog. Deze kosten zijn het natuurlijk waard als hiermee schade van honderden euro’s of meer voorkomen kan worden. Echter loopt Stormbok tegen het probleem aan dat, bij verkoop via groothandels, deze een hoog percentage van de winst willen. Hiermee houdt de start-up weinig over. Voor scooterzaken geldt dat zij meer geld verdienen met schadereparatie dan met de bijverkoop van een standaard. Daarom zoeken de studenten momenteel nog naar de beste positioneringsstrategie. Is het een goede zet om de consument direct te benaderen (b2c) of, zoals in eerste instantie gedacht: zich blijven richten op verkooppunten als scooterzaken en groothandels (b2b)?

Hoe nu verder?

De studenten zetten het bedrijf samen voort naast hun studie. Het product is immers af en kan zo worden verkocht. De cheque van € 1000,- zullen ze inzetten voor marketing waarmee ze de consument direct hopen te bereiken en voor verdere productie. Indien het product bij scootereigenaren aanslaat willen scooterzaken misschien niet meer achterblijven en zullen ook zij de stormbok afnemen.