Per proces bekeken

Declaraties nog voor de helft handmatig

Hoe digitaal is het maken van declaraties bij administratie- en accountancykantoren? In slechts iets meer dan de helft (53%) van de gevallen is dit proces gedigitaliseerd. Het beoordelen van tijdsbesteding is handwerk en vergt controle, zo is een regelmatig gehoord argument om de stap naar automatisering niet te zetten.

Verwachting

In de nabije toekomst zal zo’n 47% van de kantoren de nu nog niet gedigitaliseerde declaratieprocessen hebben geautomatiseerd.

Per proces bekeken

Ruimte voor verdere digitalisatie loonadministratie

Circa 63% van de loonadministratieprocessen is op dit moment gedigitaliseerd. Wat staat administratie- en accountantskantoren hierbij in de weg? De drempels lijken vooral bij de klant te liggen. Cliënten leveren gegevens voor de loonadministratie vaak handmatig aan en geven mutaties bijvoorbeeld via e-mail of telefonisch door. Uitzonderingen en toeslagen blijven bovendien denkwerk vragen.

Verwachting

Veel administratie- en accountantskantoren denken binnen afzienbare tijd wel met een digitale loonadministratie te werken. Ze verwachten dat 72% van de nog niet geautomatiseerde processen op dit gebied dan zal zijn gedigitaliseerd.

Per proces bekeken

CRM: vooral een persoonlijke zaak

Nog niet de helft (48,1%) van de administratie- en accountantskantoren heeft het CRM-proces gedigitaliseerd. Er lijkt minder behoefte om dit proces te automatiseren. Kantoren vinden het vaak mensenwerk en kennen hun klanten liever persoonlijk. Ook kan de prijs van de software een bezwaar zijn.

Verwachting

Iets meer dan de helft (52,3%) van de nog niet gedigitaliseerde CRM-processen zal in de nabije toekomst geautomatiseerd verlopen, zo is de verwachting.