Per proces bekeken

Adviesgesprekken overwegend live

Adviesgesprekken met de klant verlopen nog vooral face-to-face en op locatie bij de klant. Minder dan een tiende (8,6%) van de administratie- en accountantskantoren geeft aan digitaal contact te hebben met cliƫnten bij het adviseren. De kantoren geven zelf ook de voorkeur aan persoonlijk contact. Juist dit soort momenten zijn waardevol voor het opbouwen en in stand houden van een vertrouwensrelatie. Ook klanten stellen persoonlijke gesprekken op eigen terrein op prijs.

Verwachting

De verwachtingen rond digitale samenwerking of contact bij adviesgesprekken blijven eveneens achter. 23% van de kantoren die momenteel nog niet digitaal samenwerken of contact hebben bij adviesgesprekken denkt dat dit in de nabije toekomst wel zal gebeuren.

Per proces bekeken

Goedkeuringsproces: bescheiden digitale samenwerking

Bij de goedkeuring van bijvoorbeeld de btw-aangifte of het deponeren van de jaarrekening werken administratie- en accountantskantoren in meer dan de helft (53,1%) van de gevallen digitaal samen of hebben ze digitaal contact met klanten. Soms is dit niet nodig, omdat de goedkeuring direct na afloop van persoonlijk contact gebeurt. Daarnaast vinden sommige cliƫnten het lastig om stukken digitaal goed te keuren. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met inloggen in een klantportaal.

Verwachting

Hoe digitaal verloopt het gezamenlijke goedkeuringsproces in de nabije toekomst? 58% van de kantoren die nu nog niet digitaal samenwerken of contact hebben met klanten in dit proces verwacht dan wel de transitie te hebben gemaakt.

Per proces bekeken

Samen digitaal salarisadministratie doen?

Bij de salarisadministratie gebeuren de processen voor 61% in digitale samenwerking of contact met de klant. Wat belemmert deze ontwikkeling? Bij de kantoren kunnen de kosten een rol spelen. Terwijl klanten digitaal contact rond de salarisadministratie soms niet willen of daar nog niet aan toe zijn.

Verwachting

Ongeveer 43% van de kantoren bij wie de salarisadministratie nog niet in digitale samenwerking of contact met de klant gebeurt, denkt in de nabije toekomst hier wel op over te gaan.

Per proces bekeken

Digitaal samen HR-zaken doen minder populair

Hoe digitaal werken administratie- en accountantskantoren anno 2021 samen of hebben ze digitaal contact op HR-gebied? Dat is niet veel meer dan een kwart (26,3%). HR is mensenwerk, dat vaak door klanten zelf wordt gedaan. Niet elk kantoor biedt ook HR-diensten aan, de dienstverlening stopt vaak bij de salarisadministratie.

Verwachting

Komt er in de nabije toekomst verandering in de situatie? Circa 40% van de kantoren die momenteel nog niet aan digitale samenwerking of contact binnen het HR-proces doen, verwacht hier binnen afzienbare tijd wel op over te gaan.