Tips & trucs

Visma doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u uw software optimaal benut. Daarom geven we u graag handige tips voor het gebruik van Visma.net ERP. In de community voor gebruikers van Visma.net Financials, Logistics en Project Accounting vindt u nog veel meer tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Eenvoudiger een debiteurrestitutie verwerken

Wist u dat u met betalingsopdrachten in Visma.net ERP niet alleen inkoopfacturen kunt betalen, maar nu ook eenvoudig debiteuren kunt uitbetalen? Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een dubbel ontvangen bedrag direct terug te storten.

Ontvangt u een dubbel bedrag? Dan verwerkt u dat vanuit het afschrift als betaling bij de debiteur. Vervolgens selecteert u de betaling in het proces Debiteurrestituties verwerken om de terugbetaling te verwerken.

Navigatie via zoeken met afkortingen

Er zijn veel manieren om door het systeem van Visma.net ERP te navigeren. Een van de snelste manieren is om te werken via de zoekbalk bovenin het scherm. Zo kunt u zonder door het menu te klikken direct het gewenste venster openen.

Wist u dat u hier ook afgekorte termen kunt gebruiken om te zoeken? Gebruik bijvoorbeeld de zoekterm ‘Af ver’ om direct het scherm ‘Afschriftregels verwerken’ te vinden. Dit kan bovendien volledig via het toetsenbord!

Gebruik de sneltoets Alt+S om de zoekbalk te activeren, de pijltoetsen om het gewenste resultaat te selecteren en de knop Enter om deze te kiezen.

Betere sortering zoekresultaten

Het was bij het zoeken via het zoekvenster in Visma.net ERP vaak lastig om tussen alle transacties de debiteur (stamgegevens) te vinden.

Met versie 8.20 is de sortering zo aangepast dat stamgegevens altijd voorrang krijgen op transacties. Hierdoor wordt het zoeken nog makkelijker en kunt u snel naar het juiste stamgegevens doorklikken.

Standaard handmatige betaalmethode gebruiken in bankverwerking

Bij het verwerken van afschriftregels voor debiteuren en crediteuren wordt er automatisch een betaalmethode aan gekoppeld. Normaal gesproken wordt hiervoor de betaalmethode van de factuur of debiteur/crediteur overgenomen. Dit kan voor problemen zorgen als dit de betaalmethode voor automatische verwerking was.

Dankzij een nieuwe instelling kan deze betaalmethode eenvoudig worden overschreven. U voorkomt zo dat een onjuiste betaalmethode wordt gebruikt waardoor de betaling achteraf niet aangepast mag worden.

Meer regels per pagina instellen

Heeft u veel regels op uw crediteur-debiteurenkaarten en andere overzichten staan? Tot voor kort was het alleen mogelijk om daar per pagina doorheen te bladeren. Lastig en tijdrovend, zeker wanneer u over veel pagina’s beschikt.

Het is nu mogelijk om in de Gebruikersinstellingen van Visma.net ERP het aantal resultaten per pagina naar uw eigen behoefte aan te passen, tot een maximum van tweehonderd.

Consultant toegang geven

Wilt u uw consultant laten meekijken in uw administratie bij een supportvraag of heeft u aanvullende inrichting die u door uw consultant wilt laten verzorgen?