Team Jumbo-Visma richt dameswielerploeg op

Visma is sinds 2019 titelsponsor van Team Jumbo-Visma en breidt dit sponsorschap nu uit met een dameswielerploeg die onder dezelfde naam zal strijden.

De beste wielerploeg van de wereld worden

De dameswielerploeg van Jumbo-Visma wil net als het herenteam de beste van de wereld worden. De atleten worden ondersteund door de organisatie achter Team Jumbo-Visma, die ervoor zorgt dat ze de middelen hebben om te concurreren, in contact te komen met jong talent, sportdeelname te stimuleren en andere atleten, partners en fans te inspireren. Visma-ceo Merete Hverven zei het volgende: ‘We zijn erg blij met het ondersteunen van het herenteam, aangezien onze sponsoring ons in staat heeft gesteld waarde te creëren en onze groeidoelstellingen in heel Europa te behalen. Het vrouwenteam zal deze inspanningen versterken. Het geeft ons ook de mogelijkheid om onze steun voor gendergelijkheid te demonstreren, niet alleen in de wielersport maar in de hele samenleving door de geslachten op gelijke voet te stellen en jonge vrouwen te inspireren om hun best te doen.’

Mix van ervaren atleten en aanstormend talent

Het team staat onder leiding van Esra Tromp en heeft twaalf rijders, met een mix van ervaren atleten van wereldklasse en aanstormend talent met een hoog potentieel. Teamleider wordt Marianne Vos (NED), 10x wereldkampioen wielrennen en gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Collega-rijders zijn onder meer Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) en Anna Henderson (GBR). Bij het samenstellen van het team werd met veel factoren rekening gehouden, waaronder fysieke capaciteiten, persoonlijkheden, ambitie en drive. Rijders werden ook benaderd op basis van hun relatieve kracht in verschillende soorten races en hun potentieel voor toekomstige ontwikkeling. We zien uit naar hun verrichtingen!