Wat is er nieuw in Visma.net ERP?

Blijf op de hoogte en haal nog meer uit uw software!

De laatste maanden is er weer veel gebeurd op het gebied van functionaliteit in Visma.net ERP. We houden u daarvan ook via de Visma.net ERP community op de hoogte. Heeft u niet alle berichten hierover kunnen volgen? Dan vertellen we u nu graag meer over de belangrijkste verbeteringen van de afgelopen maanden.

Ondersteuning meerdere talen in om­schrijving­en

Vanaf versie 8.26 kunt u diverse omschrijvingen in Visma.net ERP in meerdere talen vastleggen. Bijvoorbeeld de omschrijvingen van uw artikelen, zodat u een offerte, orderbevestiging of factuur in de taal van uw klant stuurt. U kunt een onbeperkt aantal talen toevoegen. Geef per debiteur de taalkeuze aan in de stamgegevens. Bij het afdrukken van een rapport (bijvoorbeeld een factuur), zal de taalinstelling van de geselecteerde debiteur automatisch worden overgenomen.

Gewijzigde inlogpagina

Onlangs is de inlogpagina van Visma.net ERP gewijzigd. De pagina is nu in twee delen gesplitst. De eerste pagina toont een pictogram van de Visma-applicatie waar u op dat moment wilt inloggen en vraagt alleen om de gebruikersnaam. De tweede pagina wordt dynamisch opgebouwd op basis van de mogelijke authenticatietoepassingen (Wachtwoord, Azure AD, Active directory, et cetera). Waarom deze wijziging?

  • We willen authenticatietoepassingen toestaan die de noodzaak van een wachtwoord wegnemen.
  • We bieden nu ondersteuning naar SAML SSO voor web- en mobiele applicaties. Dit betreft organisaties die inloggen met een andere identityprovider dan Visma, bijvoorbeeld Azure AD of Active directory

Inkoopfactuur afboeken

Vanaf de nieuwe versie kunt u inkoopfacturen afboeken, bijvoorbeeld wanneer er nog een klein restsaldo openstaat. Dit doet u door middel van een extra actie in het venster Inkoopfacturen, waarmee u eenvoudig een inkoopfactuur kunt afboeken.

Lees meer over het afboeken van inkoopfacturen.

Omschrijving en datum corrigeren

Het corrigeren van de omschrijving van een reeds verwerkte transactie kon tot voor kort alleen wanneer ook de grootboekrekening of subrekening werd aangepast. Vanaf versie 8.24 kan de omschrijving en/of datum van een al vrijgegeven transactie ook worden gecorrigeerd zonder de grootboekrekening of subrekening te wijzigen. Lees meer over het corrigeren van omschrijving en/of datum van een al vrijgegeven transactie.

IBAN-nummers valideren

Vanaf versie 8.25 kunt u eenvoudig de IBAN-nummers valideren van uw crediteuren. Hierdoor komt u tijdens het betaalproces niet voor verrassingen te staan wanneer er foutieve IBAN-nummers in uw crediteurenbestand staan. Lees meer over het valideren van IBAN-nummers.

Transitoria

Ook op het gebied van transitoria zijn de afgelopen periode flink wat verbeteringen doorgevoerd. Zo is er om te beginnen een nieuwe methode beschikbaar om transitorisch te verdelen op basis van een begin- en einddatum. Daarnaast is het nu ook mogelijk om transitorisch te verdelen vanaf een vaste beginperiode. Tot slot kunt u nu in twee analyses en één rapportage filteren per vestiging.

TIP:

Als u zich in de Visma.net ERP community abonneert op de onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent, ontvangt u bij nieuwe berichten hierover een e-mailupdate.

Abonneren op een onderdeel werkt als volgt:

  • Ga naar de Visma.net ERP-community
  • Ga naar het item waarop u zich wilt abonneren
  • Als u zich op een locatie wilt abonneren, klikt u op (Locatie)opties > Abonneren
  • Als u zich op een specifiek onderwerp wilt abonneren, gaat u ernaar toe en selecteert u (Bericht)opties > Abonneren