Nieuw in Visma.net ERP

Blijf op de hoogte en haal nog meer uit uw software!

Elke release van Visma.net ERP bevat nieuwe functionaliteit en/of verbeteringen van de software. De komende periode zullen er ook weer regelmatig releases plaats­vinden. Hiervan houden we u natuurlijk via de Visma.net ERP community op de hoogte. Heeft u niet alle berichten hierover kunnen volgen? Dan zetten we hier graag de belangrijkste aanpassingen van de afgelopen maanden op een rij.

Sidepanels

Factuurnummers aanvullen in afschriftregels

Sidepanels maken het mogelijk om vensters aan elkaar te koppelen. Gebruik bijvoorbeeld het overzichtsvenster van alle debiteuren met als sidepanel de openstaande verkoopfacturen. Of werk met het venster Projecten met als sidepanel een dashboard voor de projectleider.

De mogelijkheden zijn enorm, doordat sidepanels als flexibele functionaliteit is ontwikkeld die in elk venster toepasbaar moet zijn.

Sinds kort bevat het venster Afschriftregels verwerken de nieuwe knop Factuurnummers aanvullen. Deze nieuwe knop maakt het mogelijk om het herleiden van de factuurnummers opnieuw uit te voeren over de ingelezen, nog niet verwerkte afschriftregels.

Let op: deze actie betreft alleen het destilleren van de factuurnummers uit de omschrijving. Dit is niet hetzelfde als het daadwerkelijk matchen van de facturen.

Transitoria en verwerking in afgesloten perioden

Eenvoudig inkoopfacturen corrigeren

Het is nu mogelijk om een transitorische boeking na het afsluiten van een periode automatisch te verschuiven naar de eerstvolgende open periode. Deze aanpassing is ook geschikt voor gebruikers van SpendCloud door gebruik te maken van de code FLEX.

U kunt nu eenvoudig inkoopfacturen met de status ‘Open’ corrigeren. Genereer hiervoor via ‘Acties/Document corrigeren’ een kopie van de oorspronkelijke inkoopfactuur die u vervolgens kunt aanpassen. Zodra de gecorrigeerde inkoopfactuur wordt vrijgegeven, wordt op de achtergond een debetcorrectie aangemaakt die vervolgens wordt gekoppeld aan de originele inkoopfactuur.

Een bijlage in jpg-formaat toevoegen in Visma.net Approval

Workflow op basis van alleen de initiële goedkeurder in Visma.net Approval

Wist u dat u in Visma.net Approval naast pdf- en png-bestanden nu ook bestanden in jpg- en jpeg-formaat kunt uploaden? Dit doet u door in de taak te kiezen voor Document verwerken en dan Bijlage toevoegen.

Het is nu mogelijk om taken in Visma.net Approval alleen door de eerst vastgelegde goedkeurder in Visma.net Financials te laten goedkeuren.

Voorheen moest de workflow zo worden ingesteld dat er na goedkeuring van de eerste goedkeurder altijd minimaal één extra stap plaatsvond. Hoewel er nog steeds een stap moet worden vastgelegd in de workflow-configuratie, is deze niet meer verplicht om de workflow te laten slagen.