Van 1.0 naar 2.0 in finance

Relevant blijven in een digitale wereld en steeds internationaler wordend speelveld is voor u als finance professional uitdagend, maar biedt ook volop kansen. Door grote technologische veranderingen verandert het landschap continu. Het zijn spannende tijden en de druk op innovatie is groot.

Hoe speelt uw organisatie tijdig in op deze zogenaamde ‘vierde revolutie’? Finance houdt zich niet langer alleen bezig met controle, compliance en rapportage maar is een speler geworden op terreinen als performance management, strategie, operationele verbetering en digitale transformatie. Inzicht op basis van data speelt hierbij een belangrijke rol.

Deze veranderingen staan inmiddels ongetwijfeld bij vrijwel elke organisatie op de agenda. Maar is dit een gestructureerd proces of meer een digitale verlanglijst? Vanuit Visma constateren we nog vaak het laatste en we laten u als klant dan ook graag zien hoe je met bijvoorbeeld de inzet van ons cloudgebaseerde platform Visma.net ERP optimalisatie en uitzonderlijke efficiencyverhoging door automatisering van repeterende financiële processen kunt bereiken. De tijd en capaciteit die hiermee gewonnen wordt, kan weer worden ingezet voor het bijstaan van de organisatie bij het realiseren van de strategische doelen.

De financiële prestaties van organisaties zijn daarnaast onlosmakelijk verbonden met de beschikbaarheid van data en IT. Wij leggen graag uit hoe data en IT van invloed kunnen zijn op de wijze waarop diensten en goederen geproduceerd, vastgelegd en opgeslagen, en gedistribueerd worden. Ook in de communicatie met bijvoorbeeld leveranciers, medewerkers, klanten en toezichthouders speelt automatisering een belangrijke rol.

Hoe ga je om met alle mogelijke veranderingen binnen je financiële systemen en de adoptie van moderne technologieën binnen de financiële organisatie? Vanuit onze best practises delen wij graag de do’s en don’ts rondom het selecteren van de juiste systemen voor de financiële organisatie. Ook de keuze voor de juiste implementatiepartner en de implementatiestrategie komen hierbij aan de orde. En zeker ook hoe u na de livegang uw platform beheert en uw systemen steeds laat aansluiten bij de vele veranderingen waar financiële afdelingen en bedrijven mee te maken hebben in deze tijden.

Kortom, bereidt u zich als klant van Visma Software ook al voor op de digitale toekomst? Wij nodigen u graag uit om hierover met ons in gesprek te gaan zodat u aan de slag kunt met nieuwe inzichten en digitale mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Een aantal daarvan vindt u ter inspiratie in dit magazine.

Voor nu veel leesplezier!

Michel Diekman Accountmanager Visma.net ERP