Successen voor Team Jumbo-Visma tijdens WK Wielrennen

In de Australische stad Wollongong vond van 19 tot en met 26 september het WK Wielrennen plaats. Team Jumbo-Visma kijkt terug op een succesvolle week.

Foto: Copyright Cor Vos

Sterke sprint brengt Laporte naar het zilver

Christophe Laporte heeft op het WK Wielrennen de zilveren medaille veroverd. Tijdens de wegwedstrijd, die in Helensburgh startte en 266,9 kilometer later in Wollongong finishte, werd Remco Evenepoel de nieuwe wereldkampioen. Ruim twee minuten later werd er door het uitgedunde peloton gesprint om de zilveren en bronzen medaille, waar Laporte met het zilver naar huis ging. Zijn Jumbo-Visma teamgenoot Wout van Aart moest genoegen nemen met een vierde plek.

Foto: Copyright Cor Vos

‘Het voelt alsof ik droom. ­ Ik geloof het niet. Het is onwerkelijk’

Tobias Foss

Foss snelt sensa­tio­neel naar wereldtitel tijdrijden in Australië

Tobias Foss heeft op het wereldkampioenschap tijdrijden vriend en vijand verrast. De Noor in dienst van Team Jumbo-Visma greep het goud en boekte daarmee ook zijn eerste zege in het internationale profwielrennen. Het parcours van de tijdrit was lastig. Desalniettemin liet Foss direct zien mee te kunnen doen om het eremetaal en na een schitterend duel met Stefan Küng was het Foss die de 34 kilometer het snelste wist af te leggen.

Foto: Copyright Cor Vos

Team Jumbo-Visma start de Vuelta op Nederlandse grond

Na twee jaar uitstel was het dan eindelijk zover. Nadat de start in 2020 door de coronacrisis in het water viel, was Utrecht dit jaar voor even het epicentrum van de wielersport. Het peloton trapte de Ronde van Spanje af met een ploegentijdrit die de renners dwars door het centrum van Utrecht voerde. De tweede etappe ging van Den Bosch naar Utrecht, waarbij zij onder andere door Amersfoort koersten. Daar kwamen relaties van Visma Software, Visma | Raet en Visma | ProActive bijeen om het topteam Team Jumbo-Visma aan te moedigen tijdens het La Vuelta event.

Bekijk de video voor een impressie van het event.

Wout van Aert tot 2026 bij Team Jumbo-Visma

Wout van Aert en Team Jumbo-Visma hebben hun nog twee jaar door­lopende verbintenis opengebroken en met nog eens twee jaar verlengd. Van Aert is blij met de verlenging van zijn contract. ‘Ik voel me heel goed bij deze ploeg.'