Flexibiliteit en continue verbetering van onze service

De veranderingen op ICT-gebied volgen elkaar snel op, flexibele ICT-dienstverlening met korte doorlooptijden is dan ook een must. Binnen Visma Software hebben we hier dan ook een sterke focus op. Een recente uitkomst hiervan is de implementatie van ons nieuwe support-ticketsysteem Service Cloud (Salesforce).

Met dit systeem hebben we nog meer grip op de reactie- en oplostijd van supportvragen, kunnen we efficiënter en effectiever werken en meer flexibiliteit bieden in onze dienstverlening aan u als klant. Zo kunnen we het serviceniveau van onze dienstverlening verder verbeteren en onze klanttevredenheid op het hoogste niveau houden.­

In deze nieuwe editie van ons Visma.net ERP Magazine geven wij u natuurlijk weer tips & trucs voor optimaal gebruik van Visma.net ERP, vertellen we u over nieuwe mogelijkheden van uw software en vindt u een overzicht van onze (gratis) trainingen. Als trotse sponsor vinden we het leuk om het verhaal over de geschiedenis van Team Jumbo-Visma met u te delen. Richard Plugge vertelt erover in een video. Ook laten we u graag zien welke organisaties dit jaar een Visma Software Partner Award in de wacht hebben gesleept.

Veel leesplezier!

Gert Koudijs Manager Support Visma.net ERP