OneStop Reporting standaard beschikbaar

Financiële rapportage, prognoses en consolidatie altijd binnen handbereik

Als Visma.net ERP-klant kunt u vanaf 1 april standaard gebruikmaken van OneStop Reporting. Deze functie vervangt de huidige rapportagefunctie Visma.net Insights die vanaf 10 september 2021 niet meer beschikbaar is. Dankzij de slimme koppeling met uw ERP-software haalt OneStop Reporting data realtime op uit Visma.net Financials. Zo kunt u snel rapporten opstellen en kijkt u eenvoudig terug naar de achterliggende transacties. Of stel rapporten geheel naar eigen wens samen en deel ze vervolgens met collega's of klanten.

Standaardsjablonen

Binnen uw Visma.net ERP-basisbundel krijgt u toegang tot standaardsjablonen voor financiële rapporten die u direct kunt gebruiken. Deze rapporten zijn gebaseerd op het Referentie GrootboekSchema (RGS). Alle rapportsjablonen worden gemaakt met toegang tot alle ERP-systeemtabellen en velden.

Naast deze standaardsjablonen zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk. Maak bijvoorbeeld rapporten aan op basis van rubrieken of andere doorsnedes (ook voorraadinformatie, orders of urenstaten). Of geef anderen toegang tot opgeslagen rapporten. Stel met de uitgebreide budgetteringsmodule budgetten op en bewaken ze op de manier die het best bij uw organisatie past.

Waarom kiezen voor OneStop Reporting?

Rapportage

Stel uw eigen rapportages samen die zorgen dat u de belangrijkste informatie binnen uw organisatie beschikbaar maakt.

Excel-gebaseerd ontwerpen

De op Excel gebaseerde Report Designer biedt een unieke, veelzijdige en krachtige rapportagetool, waarmee u uw rapporten geheel naar eigen wens samenstelt.

Budgetteren

Verminder handmatige handelingen en stel met de krachtige budgetmodule budgetten op en bewaak uw resultaten op de manier waarop u dat wenst.

Consolidatie

Geconsolideerde rapporten geven een helder overzicht van de financiële stand van zaken over de verschillende entiteiten van uw organisatie.

Analyses

Analyses vormen een stevig fundament voor beleidskeuzes die zijn gebaseerd op goed gedocumenteerde feiten.

eLearning

Leer wanneer het u uitkomt. Vergroot uw kennis op uw eigen tempo met behulp van cursussen en video’s op ons online leerplatform.

Wat zeggen anderen over het werken met OneStop Reporting?

Meer dan 35.000 bedrijven maken gebruik van OneStop Reporting om het rapportage- en budgetteringsproces te vereenvoudigen en te automatiseren.

‘Het systeem heeft bewezen kosten voor bedrijven te kunnen verlagen, terwijl ze gemakkelijker toegang krijgen tot waardevolle managementinformatie. Goede tools en een oprechte toewijding aan klanten zijn absoluut cruciaal voor het vermogen van BDO om het bedrijfsleven bij te staan. OneStop Reporting is zeker een tool die ons helpt onze klanten slimmer te laten werken.’

- Johan Pettersson, manager BDO

‘OneStop Reporting is een essentiële rapportage- en budgetteringstool voor ons bedrijf geworden. De Publisher-module zorgt voor een efficiënte en snelle distributie van onze rapporten en budgetten. Hierdoor kunnen we dagelijks rapporten naar onze afdelingen sturen.

Met OneStop Reporting Report Designer hebben we onder meer op maat gemaakte verspilling-, verkoop-, product- en campagnerapporten. Financiële cijfers voor dagelijkse bedrijfsvoering, facturen en leverancierstransacties kunnen eenvoudig opgevolgd worden.

Budgettering vindt plaats tot op winkelniveau. Het budget wordt berekend op basis van historische gegevens en verwerkt met eenvoudige correcties.’

- Tom Klæboe, Chief Financial Officer Coop Nordland SA

‘Aqualine gebruikt OneStop Reporting voor cashflowbudgettering. De oplossing is al snel een zeer centrale tool voor het bedrijf geworden. Een van de redenen waarom de oplossing een succes is geworden, is de gebruikersinterface. Wanneer een rapport is gedefinieerd en ingesteld, zijn de gegevens binnen enkele seconden beschikbaar. In biedprocessen gebruikt Aqualine OneStop Reporting om het effect / de gevolgen van verschillende financieringsoplossingen te visualiseren en deze schattingen te gebruiken in gesprekken met de klant.’

- Robert Hundstad, Chief Financial Officer Aqualine AS

Meer weten over OneStop Reporting?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van OneStop Reporting voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw Visma.net ERP-partner. Onze partners hebben het certificeringsprogramma succesvol afgerond en vertellen u graag, op basis van de eerste ervaringen met Visma.net ERP-klanten, hoe deze oplossing uw rapportagebehoefte kan helpen invullen.