Hoe snel speelt uw organisatie in op verander­ingen?

Sinds 16 maart 2020 geldt vanuit de overheid het dringende advies om thuis te werken. Een grote verandering voor veel organisaties en hun medewerkers. Gelukkig is het tegen­woordig dankzij cloudsoftware mogelijk om overal te werken. Bedrijven die de overstap naar de cloud al hadden gemaakt, pasten zich daardoor sneller aan deze nieuwe situatie aan dan traditio­neel werkende bedrijven.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en werken we nog steeds grotendeels vanuit huis. En dat bevalt veel mensen best goed. Uit de laatste meting van het NEA-COVID-19 onderzoek van TNO blijkt zelfs dat bijna 1 op de 4 werknemers aangeeft ook na de COVID-19 pandemie grotendeels vanuit huis te willen werken.­

Naast een goede thuiswerkplek vereist het vaker thuis (blijven) werken natuurlijk nog veel meer. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van cloudservices, zoals onze cloudfiatteringsoplossing, waarmee u facturen en uren eenvoudig via een geautomatiseerde flow kunt goedkeuren. Dankzij deze cloudservices kan altijd en overal vanaf elk device worden gewerkt. Bovendien zijn gebruikers ook op het gebied van veiligheid altijd verzekerd van de laatste versie die voldoet aan alle veiligheids­eisen. En dat is natuurlijk een extra fijn idee wanneer mensen niet op kantoor werken, maar thuis vanaf hun eigen devices.

Ook de digitale transformatie van Nederlandse bedrijven kwam sinds vorig jaar in een stroomversnelling terecht. Veel eigenaren van winkels die nu voor langere tijd gesloten zijn starten een webshop. Dit is niet alleen een eenvoudige en goedkope manier om nieuwe klanten te werven, maar ook om de dienstverlening naar bestaande klanten uit te breiden. Dankzij slimme webshopkoppelingen is dit eenvoudig te doen en hoeft dit niet veel tijd te kosten.

Al deze veranderingen benadrukken maar weer eens hoe belangrijk het is dat uw organisatie snel kan inspelen op veranderingen. U wilt immers ook nu snel de juiste informatie uit uw systemen halen en deze direct vertalen naar betrouwbare inzichten voor uw bedrijf. Het leggen van de juiste koppelingen tussen systemen is hierbij cruciaal. Oftewel, hoe verder u bent met deze digitaliseringsslag, hoe sneller u kunt acteren.

Bent u nieuwsgierig welke mogelijkheden Visma.net ERP of onze uitbreidingen hierop uw organisatie kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor nu veel leesplezier!

Christine Dankbaar Accountmanager Visma.net ERP