Hoe reduceert u facturatie­kosten?

De manier waarop de meeste bedrijven facturen sturen en ontvangen is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is de papieren factuur langzaam verdwenen en is de pdf ervoor in de plaats gekomen. Hoewel dit efficiënter en goedkoper is dan papieren facturen blijft deze manier van factureren toch een tijdrovend en duur proces. Facturen raken kwijt, of de scanservice interpreteert het factuurbedrag verkeerd waardoor er foute betalingen plaatsvinden. Gelukkig zijn er nu nieuwe mogelijkheden om uw facturatieproces eenvoudiger, betrouwbaarder en kostenefficiënter te maken.

Facturatie als vliegwiel voor een gezonde administratie

Het ontvangen en betalen van facturen, maar ook het versturen van facturen en ontvangen van de betalingen is essentieel voor een goede relatie met uw klanten en leveranciers. Veel organisaties realiseren zich steeds beter dat hun facturatieproces een black box is. Vaak is niet bekend wat een factuur eigenlijk kost en welke vormen van facturatie er zijn.

Laat u goed informeren over de mogelijkheden

Om uw rol als belangrijke adviseur naar het management te kunnen blijven vervullen, is het goed om te weten welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn. Weet u bijvoorbeeld al wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van e-facturatie?

Veel repeterende handelingen, zoals het verwerken van inkomende facturen, zijn standaard en kunnen goed geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden. Op die manier kunt u zich richten op de uitzonderingen die aandacht verdienen. U besteedt zo niet langer tijd aan invoeren en verklaren, maar heeft tijd om vooruit te kijken en te voorspellen.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn en hoe u uw facturatiekosten kunt reduceren? We laten het u graag zien.